החששות, אי הוודאות וסימני השאלה של הורים, בעיקר בכל הקשור להרדמה והשלכותיה, לניתוח עצמו ולתהליך ההתאוששות – הם שכיחים וטבעיים. לכן, העמדנו לרשותכם צוות מומחים בעלי הכשרה ייעודית ברפואת ילדים ושמנו דגש על תהליך ייעודי שמטרתו להכין אתכם ואת ילדיכם ליום הניתוח, בצורה הטובה, המרגיעה והמקצועית ביותר.
הדרכת הורים:
אנו מבצעים הדרכת הורים לקראת ניתוח ומאפשרים לכם לתאם ביקור מקדים עם הילד בבית החולים ובחדר הניתוח, לצורך קבלת כל המידע והפגת החששות.
לתיאום, אנא צרו קשר בטלפון: 2323*
הכנה לניתוח:
חשוב להכין את ילדיכם לניתוח, כל ילד בהתאם לגילו. מחקרים הראו כי מידע אמיתי וברור הפחיתו מתח וחרדה אצל ילדים לפני הליך ניתוחי. חשוב להיות כנים ואמיתיים עם ילדיכם ולספר לו את האמת.
צום:
אין לאכול 6 שעות טרם הניתוח.
מותרת שתיית מים בלבד עד 3 שעות טרם הניתוח
תהליך ההרדמה:
הרדמה היא פעולה רפואית שמטרתה לאפשר למנתח לבצע את הניתוח מבלי שהמטופל ירגיש כאב ויישאר נינוח במהלך הניתוח. במהלך ההרדמה הכללית, הרופא נותן לילד תרופות אשר גורמות לו לישון. ילדכם לא ירגיש דבר במהלך הניתוח ולא יזכור דבר מההליך הניתוחי שעבר.
המרדים:
המרדים הוא רופא אשר עבר התמחות בהרדמה ותפקידו לבחור את סוג ההרדמה, להרדים את המטופל, ולדאוג לשלומו ובטיחותו במהלך הניתוח. המרדים יישאר צמוד לילדכם במהלך הניתוח וההתאוששות ויוודא פעילות תקינה של כל מערכות הגוף, לחץ דם תקין, חום הגוף ורמת החמצן בדם.
התאוששות מהרדמה:
הרופא המרדים מפסיק את מתן תרופות ההרדמה בעת סיום הניתוח. בשלב זה, ילדכם יעבור להתאוששות ויהיה בהשגחה צמודה של צוות רפואי וצוות סיעוד מיומן אשר עבר הכשרות מתאימות לטיפול בילדים. הגוף מפנה את תרופות ההרדמה בהדרגה ולכן בשלב הראשון ילדכם יהיה עדיין ישנוני. בהמשך הוא יתעורר ויגיב לגירויים בסביבה, אך עדיין יהיה מטושטש וחלש. בשלב זה, יזמין אתכם הצוות להיכנס אל יחידת ההתאוששות ולשהות עם ילדיכם. יתכן כי בשלב זה, ילדיכם עדיין יהיה מבולבל ויבכה. חשוב לציין כי ילדכם יישאר מנוטר לאורך כל תהליך ההתאוששות כדי לאפשר לצוות לבדוק את המדדים שלו ואת תפקודו.
לא ניתן לבצע הרדמה בילד חולה, שכן, מחלה זיהומית עלולה להגביר את הסיכון לסיבוכים. לכן, במקרה של מחלה, המרדים והמנתח ישקלו האם ניתן לבצע את הניתוח או שעדיף לדחות אותו למועד אחר.
מהלך יום הניתוח:
שלב 1: קבלה מנהלתית ואדמיניסטרטיבית – בכניסה למרכז תיגשו לעמדת הקבלה, תציגו את המסמכים הרפואיים שברשותכם, תחתמו על טופס הסכמה לניתוח ותמלאו הצהרת בריאות. כמו כן, יש להציג ת.ז הכוללת ספח בו רשום הילד.
חשוב לציין: במקרה של הורים גרושים או פרודים, נדרשת חתימה של שני ההורים על טפסי ההסכמה או בייפוי כוח עם צילום ת.ז של ההורה השני (אם לא שני ההורים הגיעו ללוות את הילד).
שלב 2: קבלה רפואית ע”י הצוות הסיעודי – בשלב זה תעברו ליחידת הקבלה וייבדקו המדדים הרפואיים: לחץ דם, חום הגוף, מדדים קליניים.
שלב 3: פגישה עם המרדים והמנתח: בשלב זה תיפגשו עם המרדים, תעברו על ההיסטוריה הרפואית, תיערך בדיקה גופנית, תקבלו הסבר על ההרדמה ותחתמו על טופס הסכמה להרדמה. המנתח יפגוש אתכם, יסמן את אזור הניתוח, יאמת את כל הפרטים ויערוך בדיקה גופנית.
שלב 4: מעבר לניתוח – בשלב זה הורה אחד יוכל ללוות את ילדו לתוך חדר הניתוח ולשהות עמו עד לביצוע ההרדמה. לאחר מכן, תמתינו בחדר ההמתנה לעדכון מהצוות ולסיום הניתוח.
שלב 5: התאוששות – לאחר ביצוע הניתוח, יועבר ילדכם ליחידת ההתאוששות וישהה בהשגחה של צוות רפואי וסיעודי. בשלב זה, תוכלו להצטרף אל ילדכם.
שלב 6: שחרור- הרופא המנתח והמרדים יחליטו בדבר מועד השחרור של ילדכם וזאת בהתאם לקריטריונים רפואיים. יינתן לכם מכתב שחרור והמזכירה תבצע שחרור אדמיניסטרטיבי.
מניעת נפילות בקרב ילדים:
נפילות עלולות לקרות במהירות ובקלות ויכולות לגרום לפגיעות קשות. סביבה חדשה ומצב רפואי הם גורמים העלולים לגרום לנפילות. נוכחותך ליד ילדך חשובה כיוון שהיא מקנה לו תחושת ביטחון.
אם ילדך עבר בדיקה או טיפול בהרדמה, מקבל טיפול תרופתי הפוגע בערנות או מתלונן על סחרחורות ואי יציבות, הסיכוי לנפילה גדול יותר.
מה עלי לעשות על מנת למנוע נפילת ילדי במהלך השהייה במדיקה RMC?
- שמור על סביבה מאורגנת ונקייה מחפצים מיותרים ליד מיטת הילד
- דאג שהציוד והאביזרים מתאימים לגיל הילד (עגלה, מיטה, כיסא ועוד)
- דאג שדפנות מיטת ילדך יהיו מורמות וסגורות והמעצורים נעולים
- דאג שמיטת ילדך תימצא בגובה הנמוך ביותר האפשרי
- אם ילדך מחובר לצנרת רפואית, קבל הדרכה מאיש הצוות לגבי ניוד בטוח עם הציוד
- חגור את ילדך בחגורת בטיחות בזמן שהותו בעגלה, סל קל או בכיסא גלגלים.
- מנע מילדך לטפס או לעמוד על רהיטים או ציוד רפואי
- דאג שהנעליים והמכנסיים של ילדך יתאימו למידתו
- מנע מילדך לגעת בצינורות וכבלים בסביבתו
- הקפד על הליכה באזורים יבשים ומנע הליכה באזורים רטובים
- אל תשאיר את ילדך ללא השגחה. אם אתה חייב לצאת, דאג למחליף ועדכן את הצוות.
- שמור על קשר עין עם ילדך ומנע ממנו ריצה במסדרון.
ליצנית רפואית
מחקרים הוכיחו כי לצחוק ולהומור יש כוח מרפא. אצלנו במדיקה RMC תוכלו לפגוש את עמית הליצנית. היא תשחק עם ילדכם בעת ההמתנה לניתוח, כאשר הוא בצום ועלול להיות עצבני וכעוס, ותפיג את המתח והחשש מפני הניתוח המתקרב. כמו כן, היא תהיה עמכם בחדר ההתאוששות לאחר הניתוח, תרגיע את ילדכם ותעזור לו להתאושש בצורה מהירה ומיטבית מהניתוח שעבר.